Maitre

De maitre van onze club is Rudolph (R.A.) Francis.

Achtergrond

Meteen na mijn middelbare school ben ik naar defensie gegaan. Daar heb ik ervaring opgedaan op diverse gebieden, functies evenals levenservaring. Van tactische aard tot mentor en sociale begeleiding. Via defensie heb ik de tienkamp van de Nationale Sport Federatie (NSF) afgelegd. Initieel nam ik judo, boksen en schermen als gevechtsport op, later heb ik de medaille op schermen behaald. Schermen vond ik dat het beste bij mij paste. Deze gevechtskunst was voor mij een uitlaatklep. Het schermen bij defensie was zeer klassiek, kortom een zwaar traject, al gauw participeerde ik in het militaire wedstrijdcircuit. Ik wilde meer en richtte op het nationaal militaire schermteam, wederom hard werken en prestatie loont, ik werd toegelaten. Onder auspiciën van de Bureau Internationale Militaire Sport (afgekort BIMS) heb ik me ruim tien jaar in deze samenstelling verder mogen ontwikkelen, dit naast mijn operationele plaatsingen. Ik ben ruim vijftien jaar Diaken geweest in de plaatselijk Hervormde kerk, welk is later opgegaan in de Protestante Kerk Nederland (afgekort PKN) in deze gemeente vervulde ik een rol die mijn leven als vertrouwenspersoon vormde. Terugblikkend zie ik nu dat ik door de vele plaatsingen bij defensie een vertrouwensfunctie had. Ik ben tevens bevoorrecht het militaire ruiterschap te bezitten en daarnaast bekwaam te zijn in de martial arts Kyokushin Karate.

Mijn visie van schermleraar trainer coach

Open staan voor opbouwende kritiek, je bent nooit uitgeleerd, het Esprit de Corps behouden, continu de teamspirit positief beïnvloeden, betrokkenheid te creëren in de club en zelfvertrouwen te stimuleren. Ontwikkeling door onderlinge interactie te creëren en dit ondanks de klassikale oefeningen uit te voeren in sport en spelvorm. Elk individu heeft zijn/haar eigen unieke beeldvorming, elk individu ontvangt op maat de aandacht die bij hem/haar past. Wederzijds respect, allen in hun eigen waarde laten. Plezier beleven tijdens de trainingen is de kern. De sociaal emotionele ontwikkeling krijgt haar ruimte voor ontplooiing; omgaan met winst en verlies, ruimte om fouten te maken (trouwens fouten zijn er niet, maar leermomenten) samen te werken om eigen problemen zelf op te lossen, kortom het creëren van een veilig en leerzaam platform voor alle atleten.

Ik noem geen namen om niemand tekort te doen. Ik ben zeer dankbaar en tevens bevoorrecht door het werken met vele maîtres, nationaal evenals internationaal, zij hebben mij gevormd, ze zeggen dat doe je het zelf, edoch zonder hen was ik anders. De vele klassieke stijlen tot hedendaagse methodieken hebben mij tot een zeer flexibele trainer en coach ontwikkeld. Deze vaardigheden kan ik op een didactisch effectieve wijze aan belangstellenden overdragen met plezier. Salut.

Youtube

Rudolph youtube kanaal, met leuke instructie flimpjes over schermen: https://www.youtube.com/user/rudolphfrancis/videos